clown.jpgechipa.jpgcentru.jpgbalcescu.jpgin-trafic.jpgsceneta.jpgradio-impuls.jpg
1. Guerilla Lighting - joi 10 septembrie orele 21.00-23.00
Guerilla
Conceptul de Guerilla Lighting s-a creat la inceputul anului 2000, pentru a promova design-ul iluminatului si de a crea o platforma interactiva si in aceeasi timp artistica si placuta, pentru a discuta problemele-cheie precum calitatea luminii, poluarea luminii, deseurile luminoase si dezvoltarea durabila.

Valoarea din spatele acestui exercitiu este participarea si colaborarea marelui public, atat a copiilor cat si a adultilor. Sub îndrumarea unui conducator de echipa, echipele vor crea modele de design de iluminare cu ajutorul de lanternelor de mare putere (proiectoarele LED alimentate de la baterie permitand proiectii care merg de la valuri de lumina la puncte mici de lumina si care sunt adaptate pentru proiectii policrome cu un filtru special de gelule si sticla). Desi pare o manifestare spontana, efectele de iluminare sunt atent planificate. Instruiti sa fie într-o anumita pozitie la o anumita distanta de tinta lor, echipele aprind simultan diferitele aspecte ale arhitecturii orasului si creaza un spectacol .

Punctul de intalnire pentru formarea si instruirea echipelor este Piata Mica - Muzeul Astra - Casa Artelor de la ora 20.30 si au fost alese 6 cladiri reprezentative pentru Sibiu:

1. strada Cetatii - Zidul Cetatii si Turnul Dulgherilor

2. strada Arhivelor - intersectie cu str. Timotei Popovici

3. Turnul Sfatului - dinspre Piata Mica

4. Piata Mare - Muzeul Brukenthal

5. Piata Mica - Muzeul Astra

6. Pasajul Scarilor

Asociatia Sibiu 1191