echipa.jpgbalcescu.jpgcentru.jpgradio-impuls.jpgin-trafic.jpgsceneta.jpgclown.jpg

romeo-julieta-2011


Ziua Bunelor Maniere s-a sarbatorit la Sibiu, al doilea an consecutiv, dupa ce anul anterior a cunoscut un succes rasunator cu spectacolul CARMEN dupa Georges Bizet.

150 de personaje si tot atatea costume, sute de ore de repetitie, echipamente speciale audio-video si talentul coregrafului Pavel Rotaru, coregraf cu o bogata experienta in Statele Unite, Atlanta, Georgia, sunt doar cateva elemente cheie care au facut posibila prezentarea acestui balet grandios la Sibiu. In 16 si 17 iulie 2011, au fost 2 spectacole de balet deoarece in anul anterior nu toata lumea a putut viziona spectacolul CARMEN. Este singurul repros primit , pe care ni l-am insusut, asadar am dat ascultare vocii publicului.

Desi a necesitat un efort extraordinar din partea corpului de balet, amintirea celor 3 Bis-uri din anul anterior i-a determinat pe toti cei implicati sa accepte aceasta provocare inedita. Pentru a pune in scena acest spectacol grandios, a fost nevoie de o selectie extrem de riguroasa. In cautarea perfectiunii artistice am recrutat cei mai buni dintre balerini din toate colturile lumii: Noua Zeelanda, Japonia, Statele Unite, Australia, Romania, Cuba, Suedia, Belarus.

 Coregraful spectacolului a fost domnul Pavel Rotaru, coregraf cu studii in Romania si la Scoala Teatrului KIROV din Sankt Petersburg, cu experienta pe scenele internationale din Croatia pana in Statele Unite, in Atlanta USA infiintand o companie de balet care ii poarta numele INTERNATIONAL BALLET ROTARU. 
Muzica baletului a fost interpretata respectand partiturIle originale scrise de Prokofiev in 1934-1935.  

 

Asociatia Sibiu 1191